Αντιμετωπίστε την μυωπία με laser

Πόσοι βαθμοί μυωπίας μπορούν να διορθωθούν με το laser μυωπίας;

Το ποσοστό μυωπίας που μπορούμε να διορθώσουμε εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά κάθε ματιού. Επειδή το laser μυωπίας λεπταίνει τoν κερατοειδή ανάλογα με τους βαθμούς μυωπίας που διορθώνονται, ενώ ταυτόχρονα μεταβάλλει την καμπυλότητα και την ομαλότητά του, μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της όρασης. Γι’ αυτό και άλλος κερατοειδής μπορεί να δεχτεί διόρθωση 2 βαθμών και άλλος 10. Σημαντικό ρόλο παίζει το μηχάνημα laser που χρησιμοποιείται και φυσικά ο γιατρός που θα αναλάβει την επέμβαση.

Πώς γίνεται η επέμβαση με laser μυωπίας;

Το laser επιδρά στην πρόσθια επιφάνεια του ματιού και την αναδιαμορφώνει ώστε να είναι δυνατή η ευκρινής όραση χωρίς το άτομο να χρειάζεται γυαλιά ή φακούς επαφής. Η διάρκεια της επέμβασης δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά. Γίνεται με τοπική αναισθησία με σταγόνες και είναι απολύτως ανώδυνη. Και τα δυο μάτια μπορούν να χειρουργηθούν ταυτόχρονα και τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Μετά την επέμβαση ο γιατρός θα σας ζητήσει να χρησιμοποιήσετε γυαλιά ηλίου. Η διαδικασία είναι απλή και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας αρκεί να ακολουθήσετε την  αγωγή και τις συμβουλές του γιατρού.

Πόσο σύντομα θα βλέπω καλά;

Η όραση αμέσως μετά τη επέμβαση θα είναι κάπως θολή. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν θα μπορείτε να κινηθείτε στον χώρο ή να καλύψετε τις βασικές σας ανάγκες. Μέσα σε λίγες ημέρες θα μπορέσετε να επανέλθετε στην εργασία σας και το πιο σημαντικό, δεν θα χρειαστείτε ξανά τα γυαλιά σας.

Ποιοι θεωρούνται ιδανικοί υποψήφιοι για την επέμβαση;

Οποιοσδήποτε άνθρωπος επιθυμεί να απαλλαγεί από τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής μπορεί να προχωρήσει σε αυτή την επέμβαση. Φυσικά θα πρέπει να:

  • Έχει συμπληρώσει τα 18 έτη
  • Έχει μυωπία από 1 έως 12 βαθμούς
  • Μην συντρέχουν άλλοι παράγοντες όπως η ερπητική κερατίτιδα, το γλαύκωμα, αυτοάνοσα νοσήματα, ο κερατόκωνος κ.α.

Μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές;

Το laser μυωπίας θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς επεμβατικές μεθόδους. Σπάνιες επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν είναι:

  • Ερεθισμός των ματιών
  • Ευαισθησία στο φως
  • Ανάγκη χρήσης γυαλιών μυωπίας

Η διόρθωση είναι μόνιμη;

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι μόνιμα. Εξαίρεση αποτελούν περιπτώσεις που η όραση αλλάζει ως αποτέλεσμα της ηλικίας ή άλλων ειδικών συνθηκών. Τότε μπορεί να χρειαστεί συμπληρωματική διόρθωση.

Είναι αλήθεια πως το κόστος της επέμβασης είναι υψηλό;

Αυτό δεν είναι αληθές. Η συγκεκριμένη επέμβαση αποτελεί μια συμφέρουσα επιλογή, ειδικά αν κάπιος αναλογιστεί τα χρήματα που ξοδεύονται για αγορά γυαλιών μυωπίας, αλλαγή φακών επαφής, υγρά συντήρησης κτλ.